Moeder Aarde Remedies ©  • Disclaimer

Harth

Reiki

De mens is van elk mens een stuk. Wij zijn slechts door elkander.


(Johan Daisne)


 

 

 

 

 

 

20 jaar geleden was ik op een begrafenis. Ik voelde de enorme pijn en het grenzeloos verdriet van wie achterbleef. Ik had een kaartje afgegeven en mijn medeleven uitgesproken en daar zat ik dan. Ik wou hen helpen, maar ik wist niet hoe.

 


Mijn oudste dochter was een gezonde baby, maar kon af en toe ontroostbaar wenen. Ik was radeloos. Wat kon ik doen om haar te troosten?

 


Mijn jongste dochter studeert nog. Wanhoop, angst en frustratie overspoelen ons gezin regelmatig in de examenperiode. Ik kan en wil niet werkeloos toezien.


 

Onlangs reden we op de autostrade voorbij een zwaar verkeersongeluk. Ik wou geen ramptoerist zijn, maar de genezende energie van slachtoffers en hulpverleners op de één of andere manier versterken.

 


 In alle voorgaande situatie kan je Reiki gebruiken. Je kan het toepassen in geval van fysieke of emotionele pijn, bij gebrek aan levenskracht of energie. Je kan er verandering en groei mee stimuleren, en vreugde en inzicht mee versterken. Je kan het toepassen op jong en oud, mens of dier, op alles wat je omringt…


 


Reiki is alomtegenwoordig. Het is wijsheid, kracht, en schoonheid. Het is een helende en levensbrengende energie die beschikbaar is voor en hanteerbaar door iedereen die dat wil. Je zou het geconcentreerde, liefdevolle aandacht kunnen noemen. Als je even terug denkt aan je kindertijd, dan herinner je je vast nog dat je moeder of je vader na een valpartij met de handen over je pijnlijke plek wreef. Dat is ook Reiki.


 


We zijn niet gescheiden van de wereld om ons heen. We zijn allemaal verbonden met het geheel. Een inwijding en de bijhorende instructie leren je hoe je Reiki kan oproepen, kan ontvangen, kan richten, kan versterken, kan overbrengen, kan toepassen. Op jezelf, op anderen, op planten en dieren, op situaties, op sferen, op gevoelens, op de wereld in en om je heen.


 


 


Er zijn 5 inwijdingen:


 


Reiki 1


Reiki 2


GAR 1


GAR 2


Reiki Master


 


 


Bij Reiki 1 ligt het accent op jezelf. De wereld verbeteren, begint bij jezelf. Reiki 1 helpt om grote kuis te houden in eigen huis. Alvorens met anderen aan de slag te gaan, werk je eerst aan jezelf.


 


Reiki 2 focust zich op jij en de ander. Hoe kan ik Reiki toepassen op anderen, zonder mezelf leeg te geven? Hoe kan ik met Reiki werken op afstand? Reiki 2 leert je geconcentreerd en gericht je aandacht te sturen.


 


Golden Age Reiki 1 en 2 bereiden je voor op het meesterschap. Als Reiki Master kan je anderen inwijden en begeleiden op hun ontdekkingstocht. Met behulp van symbolen leer je bij GAR 1 en GAR 2 jezelf en de wereld in en om je heen nog beter kennen en begrijpen. Je verfijnt je kanaal en je afstemming.


 


Elke inwijding is ingrijpend. Je wordt met jezelf, je talenten en beperkingen geconfronteerd, je wordt fijngevoeliger en je beleeft jezelf, je leven en de wereld om je heen steeds intenser. Neem genoeg tijd tussen twee inwijdingen en voorzie voldoende rust en ruimte om dat wat je overkomt te verwerken.


 


Voor een inwijding trek ik een dag uit. Je bent ongeveer 6u actief bezig met de voorbereidende theorie, de inwijding zelf en je eerste praktijkervaring.


 


Reiki is eeuwenoud en toch heel actueel. Het is eenvoudig en toch heel krachtig.


Met Reiki maak je -met kleine gebaren- de wereld een flink stuk mooier.


 


 


 


 

Voor meer informatie of een afspraak:


 

Bel Carine op 0474 91 32 00


Of mail naar info@moederaarderemedies.be


Klik hier voor actuele workshops en cursussen


webdesign by Totodesign

foto's by Stefan